joi, 4 iunie 2015

Efectele fumatului pasiv

Dupa ce am ionceput sa scriu articolul si metoda cum sa te lasi de fumat  as dori sa enumar si cateva consecinte la care duce Fumatul Pasiv vreau sa va reamintesc ca toate acestea se pot evita cu vointa noastra si putem evita sa le facem rau indirect membrilor familiei si celor din jur evitand si chiar renuntand la fumat .
 In virtutea principiului tolerantei reciproce intre oamenii unei societati civilizate, am putea accepta ca nefumatorii si fumatorii sa traiasca impreuna in buna intelegere. O atitudine de toleranta mutuala si-ar avea locul daca fumatul pasiv nu ar afecta sanatatea celor care sunt nevoiti sa-l suporte. Dar, nu isi are locul.

Din ce in ce mai multe studii indica faptul ca fumatul pasiv dauneaza grav sanatatii, inhalarea fumului de catre nefumatori avand consecinte serioase. Mai mult, aceste consecinte sunt cu atat mai grave cu cat petrecem mai mult timp in preajma fumatorilor. Stiind aceste lucruri, nu mai este pur si sim

Fumatul pasiv ne priveste pe noi toti, pana si in casele noastre, pentru ca fumatul partenerului, al unuia dintre parinti expune membrii familiei (copiii sunt cei mai afectati) la o intreaga serie de urmari extrem de periculoase.
Desigur, fumatul poate fi considerat „o placere periculoasa” in functie de hotararea fiecaruia, iar societatea trebuie sa tolereze diferentele existente intre membrii ei.



Fumatul este, deja de mult timp, cunoscut drept principala cauza evitabila care dauneaza grav sanatatii. Sanatatea nefumatorilor, constransi sa inhaleze fumul tutunului („fumatul pasiv”) este, de asemenea, amenintata de aceleasi pericole. Aceasta este concluzia la care au ajuns nenumarate studii stiintifice efectuate in ultimii ani.
plu posibil sa ne limitam la acest concept al tolerantei, mai ales in mediul profesional unde foarte rare sunt cazurile cand ne putem alege noi mediul de lucru.

Pericolele fumatului pasiv

Un studiu din 2006 a aratat ca nu exista un nivel considerat sigur de expunere la fumul de tigara. Din fericire, insa, exista si modalitati de a evita "convietuirea" cu acesta. 
4.000 de compusi chimici, printre care si arsenicul
 Fumul de tigara contine nu mai putin de 4.000 de compusi chimici, dintre care peste 250 sunt toxici. Dintre acestia, peste 50 cauzeaza sau sunt suspectati ca ar cauza cancerul. Printre substantele inhalate de fumatorii pasivi se numara arsenicul, benzenul, poloniul si formaldehidele. Nici nu e de mirare ca gatul iti este iritat, sangele mai putin oxigenat (de la monoxidul de carbon), ca sa numim doar acteva dintre efectele fumatului indirect. Particulele periculoase din fumul de tigara pot ramane in aer timp de cateva ore. Chiar si doar 20 sau 30 de minute petrecute in aceast aer incarcat iti poate face rau. Iar respirand acest aer poluat timp de mai multi ani face ca sanatatea ta sa fie cu adevarat in pericol.

Riscurile la care sunt supusi adultii fumatori 

Cancerul
Mai ales cel de plamani. Expertii sunt de parere ca fumatul indirect este vinovat in 3.400 de cazuri de cancer la plamani, in fiecare an, in SUA. Expunerea la fum de tigara este de asemenea legata de cancerul la sinusurile
nazale.

Boli ale plamanilor
 Bronsita si astmul sunt doar doua dintre bolile asociate cu fumatul indirect. Tot fumatul pasiv este de vina pentru dificultatea de a respira noaptea si tensiunea din piept sau chiar episoadele "fara suflu", ce succed efortului.

Boli de inima
 Fumatul indirect afecteaza sistemul cardiovascular al nefumatorilor in multe moduri; cauzeaza boli de inima, putand duce chiar la stop cardiac, afecteaza vasele de sange si circulatia, putand chiar favoriza formarea cheagurilor de sange. Se estimeaza ca 35.000 de nefumatori mor in SUA anual, din cauza faptului ca in jurul lor se fumeaza.

Riscurile la care sunt supusi copiii, fumatori pasivi: 
 Efectul fumului de tigara asupra copiilor este si mai pronuntat, pentru ca acestia sunt mult mai vulnerabili decat adultii, ei aflandu-se in plin stadiu de dezvoltare. Pentru faptul ca respira si mai des decat adultii, ei inhaleaza si mai mult fum. In cazul copiilor care locuiesc in case in care se fumeaza, cel mai mult au de suferit pana la varsta de 5 ani. Un copil care sta o ora intr-o camera cu mult fum inhaleaza toxine ce reprezinta echivalentul a 10 tigari fumate. Chiar si daca parintii nu fumeaza acasa, copiii au de suferit de pe urma toxinelor imbibate in hainele sau in parul parintilor.

Crestere si dezvoltare
Femeile care sunt expuse fumului de tigara atunci cand sunt insarcinate risca sa aduca pe lume copii mai mici. De aici si o serie intreaga de probleme, cum ar fi dificultatea ulterioara a copiilor de a invata sau chiar paralizia creierului. In cazul in care femeia fumeaza in timpul sarcinii, toxinele pot trece de placenta, marind sansele ca acesta sa aiba o greutate mica la nastere, aceasta nefiind decat cea mai mica dintre probleme. Expunerea la fum de tigara in perioada in care nu este decat un fetus sau dupa nastere poate face ca acesta sa moara subit, din cauza sindromului SIDS.

Astmul si alte probleme respiratorii
Astmul poate aparea si in cazul copiilor sanatosi, din cauza fumatului pasiv, dar poate face ca episoadele sa fie mai frecvente si mai severe, in cazul copiilor care au deja aceasta afectiune. Fumatul indirect este, de asemenea, in stransa legatura cu infectiile tractului respirator inferior, cum ar fi bronsita si pneumonia, mai ales in cazul copiilor de pana la 6 ani. Tot fumatul pasiv este asociat cu iritarea tractului respirator superior si reducerea activitatii plamanilor.

 Infectii la ureche 
Copiii care locuiesc in case unde se fumeaza sunt mai predispusi la a suferi de infectii ale urechii, printre care si otita.

Alte probleme de sanatate legate de fumatul pasiv 
Atat in cazul adultilor, cat si in cel al copiilor, fumatul pasiv poate cauza iritarea ochilor si a nasului, reducerea activitatii plamanilor, iritabilitate, carii dentare si tuse cronica.

 Cum poti sa te feresti de fumul de tigara 
Simplu, evitand sa stai in aceeasi incapere cu persoanele care fumeaza, alegand restaurantele si localurile unde este interzis acest obicei, nelasand pe nimeni sa fumeze la tine in casa, cu riscul de a parea nepoliticos, si procedand la fel si in autoturism. Mai bine faceti o pauza, daca sunteti cu masina, daca sa respirati un aer atat de poluat. De asemenea, ai grija ca bona ta sa nu fumeze sau in gradinita unde iti lasi copiii peste zi sa nu se prectice acest obicei.

Acum revenind la Cum sa renunti definitiv la acest viciu de fumator va recomand cu bucurie metoda prin care eu am reusit si pe care o puteti gasi numai aici pe blog deoarece nu cred ca a mai fost practicata pana acum si este inspirata dintr-o carte care ne invata cum sa ne controlam subconstientul .

 Aceata metoda poate fi descarcata de aici in format Zip
 

Link 1Descarca

Link 2Descarca

  Link 3 Link Expirat

   Link  4 Descarca



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu