vineri, 5 iunie 2015

Tigarile si cum isi face efectul Nicotina

    

     De mii de ani, oamenii fumeaza sau mesteca frunze de tutun (Nicotiana tabacum). Tutunul a fost descoperit si cultivat pentru prima data pe continentul american, chiar din anul 6000 i.e.n.
     Dupa descoperirea si colonizarea Americii de Nord si de Sud, tutunul a fost exportat masiv in Europa continentala si in restul lumii. Inca de la inceput, folosirea tutunului a fost extrem de controversata. Unele persoane ii apreciau calitatile medicinale. Spre exemplu, se presupunea ca tutunul protejeaza de efectele devastatoare ale ciumei. Inca din secolul XVII, oamenii au speculat ca poate exista o legatura intre boli, cum ar fi cancerul, si utilizarea tutunului. Metodele de cercetare moderne pun la dispozitie dovezi ale influentei nefaste a tutunului asupra sanatatii. Pe de alta parte, se fac anunturi publice prin intermediul mass-mediei care atrag atentia asupra riscului crescut pe care il are tutunul asupra sanatatii si despre dependenta pe care o poate creea.            
    
  Ce calitati are tutunul pentru a-i determina pe oameni sa il foloseasca in ciuda tuturor 
avertismentelor ? 
Fumatul sau mestecatul de tutun ii face pe oameni sa se simta bine, ba chiar sa simta o usoara euforie. Desi exista mii de substante chimice in tutun (facand abstractie de cele adaugate de producatorii de tigari), una dintre aceste substante si anume nicotina produce o stare de bine, care ii determina pe oameni sa mai ia o tigara sau inca o priza de tutun.

Ce este nicotina

Nicotina (C10H14N2) este o substanta care se regaseste in natura sub forma unui alcaloid lichid. Un alcaloid este un compus organic format din carbon, hidrogen, azot, iar uneori si oxigen. Aceste substante chimice au un efect puternic asupra corpului uman. De exemplu, multe persoane de obicei apreciaza efectele stimulante ale unui alt alcaloid, cofeina, savurand in fiecare dimineata o ceasca sau doua de cafea.
Nicotina reprezinta in mod obisnuit aproximativ aproximativ 5 % din greutatea plantei de tutun. Tigarile contin intre 8 si 20 de miligrame (mg) de nicotina (depinzand de marca), insa doar aproximativ 1 mg este absorbit de organismul dumneavoastra atunci cand fumati o tigara.

Partea neplacuta a nicotinei

S-au realizat studii cu privire la efectele terapeutice pe care le poate avea nicotina in cazul anumitor boli. Printre bolile asupra carora nicotina poate avea efect benefic, amintim:

- Boala lui Alzheimer - Primii neuroni pierduti in cazul acestei boli sunt neuroni colinergici dintr-o anumita zona a creierului. Nicotina poate imbunatati functiile neuronilor ramasi si incetini simptomele care au inceput sa se manifeste.

- Sindromul Tourette - produce celor care sufera de aceasta boala ticuri (miscari necontrolate ale capului, mainilor si altor parti ale corpului) si impulsuri violente. Plasturii cu nicotina care distribuie incet prin piele nicotina pot reduce simptomele persoanelor care sufera de acest sindrom.
Insa, pentru o persoana obisnuita, problemele de sanatate asociate cu utilizarea produselor care contin nicotina sunt mult mai grave decat posibilele beneficii. Dintre acestea amintim:
- Cancer
- Emfizem
- Boli ale inimii
- Comotii cerebrale

Multe dintre acestea sunt de fapt cauzate de catre alte substante chimice din fumul de tigara sau chiar din produse pe baza de tutun care nu se fumeaza. Cea mai mare problema a nicotinei este rapiditatea cu care produce dependenta de a fuma sau mesteca tutun.


Dependenta si renuntarea

In Statele Unite au fost cheltuite miliarde de dolari pentru a se stabili daca nicotina produce sau nu dependenta. Pozitia comunitatilor medicale si stiintifice este clara: nicotina produce fara indoiala dependenta. Nicotina presupune dependenta atat de natura psihologica, cat si fizica:

- Psihologica - Persoanele dependente de un lucru, il vor folosi impulsiv, fara a tine cont de efectele sale negative asupra vietii si sanatatii. Un exemplu elocvent il constituie persoana care continua sa fumeze in ciuda faptului ca foloseste un tub de oxigen pentru a respira, din cauza deteriorarilor cauzate plamanilor in urma fumatului.
- Fiziologica - Neurologii considera ca tot ceea ce activeaza partea dorsala a creierului creeaza dependenta.


Deoarece stimularea acestor circuite neuronale dau nastere unor senzatii placute, persoana va continua sa repete activitatea, pentru a obtine din nou aceleasi senzatii. Efectele nicotinei au o durata extrem de scurta; ele dureaza doar de la 40 de minute pana la cateva ore. Acest fapt ii face pe oameni sa fumeze sau sa mestece tutun periodic de-a lungul zilei, pentru "a-si lua doza" de nicotina. La aceasta se adauga faptul ca persoana poate deveni imuna la efectele nicotinei, avand nevoie sa utilizeze din ce in ce mai multa nicotina pentru a obtine acelasi nivel de stimulare si relaxare. Astfel, putem observa cum anumite persoane trec rapid de la o singura tigara pe zi la un intreg pachet.

Ce se intampla atunci cand fumatorii se lasa brusc de fumat ? Atunci cand folositi produse continand nicotina, organismul dumneavoastra isi adapteaza modul in care functioneaza in scopul de a compensa efectele nicotinei. De exemplu, neuronii din creier, pot mari sau micsora numarul receptorilor sau cantitatea diferitilor neurotransmitatori afectati de prezenta nicotinei. Atunci cand in organism nu se mai gaseste nicotina, aceste adaptari fiziologice produse din cauza nicotinei continua sa existe. Rezultatul acestui fapt este ca organismul nu mai poate functiona in acelasi mod ca inainte in absenta drogului, cel putin pe termen scurt.

Persoanele care incearca sa se lase de fumat trec prin urmatoarele:

- Iritabilitate;
- Anxietate;

- Depresie;
- Dorinta puternica de a-si administra doza de nicotina.

De-a lungul unei perioade de aproximativ o luna, aceste simptome si modificari fiziologice se atenueaza. Insa pentru multi fumatori, chiar si o zi fara nicotina reprezinta un supliciu. In fiecare an, milioane de oameni incearca sa renunte la acest obicei, insa doar 10 % dintre acestia reusesc. Majoritatea abandoneaza aceasta incercare dupa mai putin de o saptamana, deoarece modul in care nicotina stimuleaza partea dorsala a creierului o face irezistibila.

Toxicitatea

Cei care pledeaza impotriva fumatului, subliniaza efectele daunatoare, care se produc pe termen lung, ca de exemplu cancerul si emfizemul, efecte care intervin in urma unei vieti de fumat sau mestecat tutun - dar aceste maladii apar ca rezultat a altor substante chimice continute de tigari si nu a nicotinei. Din pacate, faptul ca nicotina luata singura este o otrava extrem de toxica trece deseori neobservat. Nu foarte multa lume stie ca nicotina este vanduta in comert si sub forma unui pesticid. In plus, in fiecare an foarte multi copii ajung la spital dupa ce mananca tigari sau mucuri de tigara. Saizeci de miligrame de nicotina (aproximativ cantitatea care se gaseste in trei sau patru tigari, daca toata nicotina ar fi absorbita) pot ucide un adult, insa consumarea cantitatii de nicotina care se gaseste intr-o singura tigara poate imbolnavi grav un copil prescolar.

Ce se intampla persoanelor care inghit nicotina? Intoxicarea cu nicotina provoaca stari de voma si greata, dureri de cap, respiratie greoaie, dureri stomacale si atacuri de apoplexie. Fiecare dintre aceste simptome sunt cauzate de stimularea excesiva a neuronilor colinergici. Persoanele intoxicate de insecticide pe baza de organofosfati resimt exact aceleasi simptome. In cazul organofosfatilor, se aduna acetilcolina in jurul sinapselor si suprastimuleaza neuronii. Deoarece nicotina este atat de asemanatoare acetilcolinei, legandu-se de receptorii colinergici, excesul de nicotina produce aceasi suprastimulare si toxicitate. Cu cat se leaga mai multa nicotina de receptorii colinergici, cu atat mai multa acetilcolina este eliberata, activand la randul ei alte subcategorii de receptori colinergici.

Tratamentul impotriva intoxicarii cu nicotina are doua scopuri:


1. Sa mentina respiratia victimei si bataile inimii constante pana cand nicotina este descompusa de organism.
2. Sa previna o alta cantitate de nicotina sa ajunga in fluxul sanguin.

Exista mai multe optiuni pentru a elimina nicotina ingerata:

- Sirop de Ipecac - provoaca voma;
- Gudron activ - mentine nicotina in stomac, impiedicand ca aceasta sa intre in fluxul sanguine.

Metode de reducere a fumatului


In zilele noastre, exista tendinta de interzicere a fumatului in locurile publice (controlul fumatului), existand si binecunoscutul semn “ FUMATUL INTERZIS”. De asemenea, ne dorim o viata sanatoasa, mai buna, o minte sanatoasa intr-un trup sanatos, iar pt toate acestea, tinem regim, facem sport, etc, dar in cazul fumatorilor, acest viciu ( fumatul) nu ii ajuta sa-si atinga acest obiectiv. Pentru o sanatate mai buna, plamani mai sanatosi, pt a-I proteja pe cei din jurul nostru ( fumatorii pasivi), exista acum plasturii antitabac “ OPTIM PLAST”.
Prezenti in 2 forme,varianta forte cu un continut de 20 mg de nicotina si varianta easy cu un continut de 5 mg de nicotina, “ OPTIM PLAST” va poate ajuta sa alinati pofta de tutun in maximum 30 minute.Plasturii antitabac “ OPTIM PLAST” forte sau easy reprezinta un substitut al tigarilor si va ofera posibilitatea de a va lasa de fumat sau sa diminuati cantitatea de fumat!
Metoda de reducere a fumatului cu plasturii antitabac “OPTIM PLAST” forte sau easy se caracterizeaza ca fiind :
sigur,
• cu performante inalte,
• cu un pret convenabil ( costul/ zi este echivalentul unui pachet de tigari),
• confortabili ( se aplica pe partea superioara a bratului sau sub coasta sau pe coapsa dimineata si se inlatura seara, inainte de culcare),
• cu un efect rapid ( maximum 30 minute)
• treptat ( nu veti fi supusi unui soc din lipsa de nicotina),
• fara durere,
• fara injectii ,
• fara efecte adverse, fiind un tratament cu o compozitie 100% naturala, deci fara substante active de sinteza
• fara efecte toxice , dovedit prin studii clinice.

Ce inseamna forte si easy ?



“ OPTIM PLAST” forte: sunt recomandati acelor fumatori care vor sa se lase de fumat. Contin 20 mg de nicotina / plasture, dar si alte extracte naturale cu un rol benefic si tonifiant pt organismul dvs, dar si calmant ( in privinta disconfortului produs de lipsa fumatului).Acest tip de plasture , este singurul din Romania si UE care este patentat ca invetie ( autorizatie nr 96120931.3) si mai important, este singurul cu schema de tratament, in functie de cantitatea de fumat/ zi, informatie accesibila fiecarui fumator, pe cutia de plasturi antitabac forte.
O cutie contine 6 plasturi, ambalati cate 2 plasturi pe blister, divizibili pt un tratament de 22 zile. Va recomandam utilizarea zilnica si corecta, timp de 22 zile si veti observa ca v-ati lasat de fumat,treptat, rapid si fara durere.

“OPTIM PLAST” easy: sunt recomandati acelor fumatori care vor sa reduca cantitatea de fumat sau sunt intr-un loc in care fumatul este intetrzis, precum salile de asteptare, salile de sedinta, calatoriile cu avionul, trenul sau alte mijloace de transport in comun si doresc sa inhibe nevoia de tutun. In aceste situatii si nu numai, va puteti aplica un plasture cu 30 minute inaite si sa il inlaturati atunci cand nu mai aveti nevoie sau seara inainte de culcare. Este un produs 100% natural, cu un continut de 5 mg de nicotina , ginseng, menta, reusind cu succes sa va inhibe nevoia de tutun , treptat, sa va calmeze disconfortul produs de lipsa tigarilor, dar avand si un rol tonifiant si benefic asupra organismului dvs. O cutie contine 6 plasturi, ambalati, cate 2 plasturi, in plicuri din HDPE ( high density polyethylene), care protejeaza plasturii de umiditate, razele UV, pastreaza o temperature constanta.
Recomandam plasturii antitabac “OPTIM PLAST” forte si easy ca fiind ceea mai simpla si ceea mai comoda modalitate de a reduce pana la a elimina numarul tigarilor fumate !

Daca ai incercat prin aceste metode sau prin alte metode si ai reusit te rog sa macontactezi si sa ne spui povestea ta cum ai reusit sa scapi de fumat insa daca nu ai reusit iti recomandam sa incerci si metoda care o prezint pe acest blog si prin care eu am reusit si sunt convins ca vei reusi si tu 
 Descarca metoda mea de aici:

Link 1Descarca

Link 2Descarca

   Link 3 Link Expirat

   Link  4 Descarca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu